Peedi-porgandi hautis

Peedi porgandi hautis (iidne Ayurveda retsept raamatust ‘Foods for Health and Healing’)beet-carrot

Puhastab maksa ja seedetrakti. Söö monodieedina üks nädal kevadel ja suvel, et aidata oma kehal puhastuda. 4-6 portsjonit:

2 kimpu kevadsibulaid, hakitud

3 küüslaugu küünt, peenestatud

Ghee’d või taimeõli

1 kimp toorest peeti (juurte ja vartega)

500 g porgandeid

Sojakastet

musta pipart

500 gr riivitud juustu

Pese peedid ja porgandid. Auruta peedid tervena (ära lõika juuri ja varsi küljest). 15- 20 min pärast lisa porgandid (samuti varte ja lehtedega). Auruta kuni on pehmed kuid siiski veel kõvad. Siis eemalda peedi ja porgandi koor. Riivi nad jämeda riiviga. Hoia nad riivitult eraldi, et värv säiliks. Hauta sibul ja küüslauk õlis kuni need on pehmed. Pane kokku peedi, porgandi ja musta pipraga. Pane segu haudepotti. Pritsi üle sojakastmega. Kata riivitud juustuga ja küpseta, kuni juust on sulanud ja kuldne.

Head isu!

www.kundalini.ee

2018-09-11T15:02:15+03:0022. aprill 2015|Retseptid|