Koostisained:
- 250 g kikerherneid
- 3-4 spl tahhiini pastat (100g jahvatatud kergelt rösitud seesamiseemned, 3 spl seesami või oliivõli ja vett vajaduse järgi, blenderdatud paksuks massiks) – müüakse ka poes
- 3-6 küüslauguküünt
- 1,5 spl soola
- 3-6 spl värsket sidrunimahla
- 1 tl tšillit (roheline või marineeritud)
- 2 tl vürtsköömne pulbrit
- 0,5 tl Garam Masalat
- oliiviõli
- rohelist peterselli, tilli
Ettevalmistus
- Kikerherneid leota enne valmistamist 1 öö ja enne keema panekut pese sõelal külma veega.
- Vala1,5 liitrit vett potti, lisa 1 spl soola ja eelnevalt leotatud kikerherned, keeda umbes 0,5 tundi.
- Keema minnes riisu vaht, edasi keeda vaiksel tulel, kaane all, kuid kaas veidi avatud.
- Kikerherned on pehmed, kui lusikaga vajutades ilusti pudruks lähevad. Kurna ülejäänud vesi ära.
Valmistamine:
- Pane veidi vett blenderisse, lisa keedetud kikerherned ja blenderda.
- Lisa vett vajaduse järgi.
- Lisa kergelt röstitud küüslauk, värskelt pigistatud sidruni mahl, vürtsköömen, maitseained, oliiviõli ja blenderda pasteeditaoliseks.
- Lisa tahhiini ja blenderda veel, vajadusel lisa vett, kuid hoia konsistents pasteeditaolisena.
- Serveeri soojalt või külmalt.
Sobiv määrida leivale ja röstsaiale, serveerida köögiviljadega, grilliroogade kõrvale.
Hummus säilib külmkapis 2-3 päeva. Võib sügavkülmutada. Parim värskelt.