Olin väga üllatunud, kui hapud ja pehmed kuuseokkad tegelikult on. Polegi puukoore moodi, nagu ma enne arvasin. Niiet neid võib ka niisama jõulupuult näksida, kui see on ikka puhtast metsast pärit. Sisaldab aastaringselt ohtralt vitamiine ja klorofülli!
Panen siia ka kuuseokka kalja valmistamise õpetuse. Proovi ka!
* Väike peotäis kuuseokkad puhastada, blenderdada vähese hulga veega. Siis sooja vett (mitte üle 42 kraadi) juurde, et maitse oleks meeldivalt mahe. Muidu on see jook tõesti väga vänge. Võid paksu osa välja kurnata, aga ei pea. Lisasin rosinaid, et ilusti käärima hakkaks, võib ka veidi rukkileiba lisada. Mett maitse järgi. Hoida 3-5 päeva soojas, ilma korgita nõus, et ikka käärima hakkaks, ja siis külma. Kui soovid, võid lisada sidrunimahla, ingverit vm huvitavat.
Siin ka infot kuuseokaste kohta: http://www.paikesetoit.ee/kuusk-ja-tema-okkad/