Lassi ehk jogurtijook

Lassi on ideaalne keskpäevase toidukorra järeljook, mis toetab seedetegevust. Parem on seda õhtul mitte juua. Lassi valmistatakse värskest jogurtist ja veest, millele lisatakse erinevaid vürtse ja lisandeid, näiteks püreestatud puuvilju.

Jogurt oma iseloomult on seedetegevust koormav ja veidi blokeeriv. Kuid kui seda segada veega ja blenderdada, siis toetab see seedetegevust. Põhjus, miks Lassi on seedetegevust toetav, jogurt aga mitte, seisneb selles, et blenderdades lahjendatud jogurtit, muutub tema molekulaarne struktuur.

  • 1 osa jogurtit
  • 3 osa vett
  • veidi jahvatatud kardemoni
  • maitseainetest võib lisada ka jahvatatud ingverit, vürtsköömneid, koriandrit, musta pipart, soola
  • veidi mett maitseks
  • maitseks võib lisada mangot vm puuvilju

Blenderda kõiki koostisained umbes 1-2 minutit. Joo pärast päevast toidukorda väikeste sõõmudega.

2018-09-11T15:02:19+03:0025. juuli 2014|Retseptid|