Kuldne Piim

Kuldne Piim

Kuldne Piim

Kuldne Piim – jook, mis on maitsev ja ülikasulik.

Mõjub hästi selgroole, õlitab liigeseid ning aitab peatada kaltsiumi ladestumise. Selle peamisel koostisosal kurkumil on tuvastatud üle 150 potentsiaalse terapeutilise toime. Kuldne Piim sisaldab rikkalikult antioksüdante, on põletiku- ning vähivastase toimega. Lisaks aitab õhtul uinuda.

1 tassi Kuldse Piima valmistamiseks on vaja:

  • 1/8 tl kurkumit (turmeric)
  • veidi värskelt jahvatatud musta pipart
  • ¼ klaasi vett
  • 1 klaas piima või kaera-, riisi-, mandli- või kookospiima
  • 2 spl külmpressitud mandliõli
  • mett maitse järgi

Valmistamine

  • Keeda kurkumit ja pipart veega 8 minutit, kuni moodustub poolpaks pasta. NB! Lisades kurkumiga maitsestatud söökidele/jookidele värskelt jahvatatud musta pipart, siis suurendad sellega kurkumiini omandamist 1000 korda.
  • Lase piim koos mandliõliga keema tõusta ja eemalda kohe tulelt.
  • Sega piim ja kurkumipasta omavahel ja veidi jahtunud segule lisa maitse järgi mett.
  • Kurkumipastat võib ka suurema koguse omale varuks valmistada, seda võib hoida külmikus kuni 40 päeva.
  • Vahelduseks võid kuldset piima ka vahustada ja raputada peale kaneelipuru.

 

Kundalini jooga – www.kundalini.ee

2020-02-21T21:17:49+02:0025. juuli 2014|Retseptid|