Karulaugu pesto

Karulaugu pesto röstitud leivaga


Karulaugu pesto

Kuidas teha head karulaugu pestot?

See on imelihtne – kõigepealt tuleb leida koht, kus karulaugud kevadeti kasvavad ja ning sealt oma tarbeks paras punt korjata.

Veel läheb vaja:

  • soovi korral paar supilusikatäit riivitud kõvemat juustu (nt parmesan või Valio Forte Classic)
  • 1-2 supilusikatäit seedermänniseemneid,
  • 1-2 supilusikatäit india pähkleid
  • 50-100 ml neitsioliivõli (sõltuvalt sellest, kui paksu kreemi soovid)
  • veidi soola
  • veidi värskelt purustatud musta pipart
  • värskelt pigistatud sidrunimahlaIMAG1933a

Enne purustamist lõigu karulaugud väiksemateks tükkideks. Siis pane ained purustajasse ja lase see kõik parajaks kreemiks hekseldada. Kõigi ainete kogused võid võtta ka tunde järgi. Segu tuleb ereroheline! :)

Serveeri näiteks röstitud leivaga, piserda üle sidrunimahlaga!

PS. Kui su maitsemeeltele tundub see liiga kangena, siis võid ka nt võiga pooleks teha – tuleb mahedam!

Head proovimist!

Sigrid

 www.kundalini.ee