Karulaugu pesto
Kuidas teha head karulaugu pestot?
See on imelihtne – kõigepealt tuleb leida koht, kus karulaugud kevadeti kasvavad ja ning sealt oma tarbeks paras punt korjata.
Peale karulaugu läheb veel vaja:
- 1-2 supilusikatäit india pähkleid
- 1-2 supilusikatäit seedermänniseemneid (või ka seesami- või päevalilleseemneid)
- veidi neitsioliivõli (sõltuvalt sellest, kui paksu kreemi soovid)
- veidi soola
- veidi värskelt purustatud musta pipart
- värskelt pigistatud sidrunimahla
- soovi korral paar supilusikatäit riivitud kõvemat juustu (nt parmesan või Valio Forte Classic)
Enne purustamist lõigu karulaugud väiksemateks tükkideks. Siis pane ained purustajasse ja lase see kõik parajaks kreemiks hekseldada. Kõigi ainete kogused võid võtta tunde järgi. Segu tuleb ereroheline! 🙂
Serveeri näiteks röstitud tatraleivaga, piserda üle sidrunimahlaga!
PS. Kui su maitsemeeltele tundub see liiga kangena, siis võid ka nt gheega pooleks teha – tuleb mahedam!
Head proovimist!
Sigrid
www.kundalini.ee