Koostisained:

  • 250 g kikerherneid
  • 3-4 spl tahhiini pastat (100g jahvatatud kergelt rösitud seesamiseemned, 3 spl seesami või oliivõli ja vett vajaduse järgi, blenderdatud paksuks massiks) – müüakse ka poes
  • 3-6 küüslauguküünt
  • 1,5 spl soola
  • 3-6 spl värsket sidrunimahla
  • 1 tl tšillit (roheline või marineeritud)
  • 2 tl vürtsköömne pulbrit
  • 0,5 tl Garam Masalat
  • oliiviõli
  • rohelist peterselli, tilli

Ettevalmistus

  • Kikerherneid leota enne valmistamist 1 öö ja enne keema panekut pese sõelal külma veega.
  • Vala1,5 liitrit vett potti, lisa 1 spl soola ja eelnevalt leotatud kikerherned, keeda umbes 0,5 tundi.
  • Keema minnes riisu vaht, edasi keeda vaiksel tulel, kaane all, kuid kaas veidi avatud.
  • Kikerherned on pehmed, kui lusikaga vajutades ilusti pudruks lähevad. Kurna ülejäänud vesi ära.

Valmistamine:

  • Pane veidi vett blenderisse, lisa keedetud kikerherned ja blenderda.
  • Lisa vett vajaduse järgi.
  • Lisa kergelt röstitud küüslauk, värskelt pigistatud sidruni mahl, vürtsköömen, maitseained, oliiviõli ja blenderda pasteeditaoliseks.
  • Lisa tahhiini ja blenderda veel, vajadusel lisa vett, kuid hoia konsistents pasteeditaolisena.
  • Serveeri soojalt või külmalt.

Sobiv määrida leivale ja röstsaiale, serveerida köögiviljadega, grilliroogade kõrvale.

Hummus säilib külmkapis 2-3 päeva. Võib sügavkülmutada. Parim värskelt.