Hea liigestele, kiirendab ainevahetust ja soodustab toitainete imendumist. Valmistusaeg u 30 minutit.

Valmistamine:

  • Kuumuta või keskmise suurusega raskes potis keskmiselt madalal kuumusel. Või mullitab ja mulksub.
  • Koori  vaht.
  • Kui see hakkab valmis saama, hakkavad tahked osad kogunema poti põhja.
  • Kui see on valmis (selleks kulub umbes 10-15 minutit), muutub ollus selgeks ja väga vaikseks.
  • Võta see kiiresti tulelt, enne kui kõrbema läheb (kui nii juhtub, siis hakkab ollus kiiresti tossama ning muutub kuldse asemel pruuniks).
  • Jahuta.
  • Ghee on valminuna selge kuldne vedelik.
  • Vala ghee läbi metallkurna (võib kasutada ka marlit või jahusõela) klaasanumasse. Säilib toatemperatuuril.